2ος Μήνας

Αυτόν τον μήνα , το μωράκι σας αρχίζει να αντιλαμβάνεται περισσότερο το σώμα του. Αρχίζει να ελέγχει τις κινήσεις των ματιών, τους μυς στο πρόσωπο ενώ μπορεί να ανοιγοκλείνει το στόμα, προσπαθώντας να μιμηθεί την ομιλία σας. Το σώμα του βρέφους δεν είναι έτοιμο για γυμναστικές επιδείξεις , απότομα παιχνίδια και πετάγματα στον αέρα. Αυτό που θα σας εκπλήξει αυτόν τον μήνα είναι το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σας. Ετοιμαστείτε λοιπόν να απαθανατίσετε αυτή τη στιγμή. Σκάει πιο συνειδητά χαμόγελα. Όλη η φροντίδα σας, τα φιλιά σας, οι αγκαλιές σας και τα χάδια που κάνετε στο μωρό σας χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση , επιτέλους ανταμείβονται με το πιο όμορφο δώρο, το χαμόγελο του!!! Ο αυχένας του μικρού σας δεν είναι ακόμα αρκετά δυνατός ώστε να υποστηρίξει το κεφάλι του αλλά σιγά σιγά αρχίζει να δυναμώνει. Μπορεί για 1 – 2 ” δευτερόλεπτα να στηρίξει το κεφαλάκι του αν δοκιμάσετε να το σηκώσετε όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα. Αν είστε τυχεροί γονείς μπορεί να μην χρειάζεται να το ταΐζετε μέσα στη νύχτα…!

TO DO LIST:

  • Βάλτε κλασσική μουσική , στα μωρά αρέσουν πολύ οι ήχοι της κλασσικής μουσικής τα ηρεμεί επίσης βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.
  • Φροντίστε να υπάρχει γαλήνη στο σπίτι, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αρνητική ενέργεια
  • Βγείτε βόλτα

TO DO LIST:

  • Βάζετε το μωρό μπρούμυτα στο κρεβάτι για κάποια λεπτά τη μέρα για να εξασκηθεί στο να ανασηκώνει το κεφαλάκι του. Βοηθήστε το βάζοντας μπροστά του κάτι που θα του τραβήξει την προσοχή : μία κουδουνίστρα , ή ένα μουσικό παιχνίδι.

  • Σε αυτό το στάδιο , το μωρό εστιάζει καλύτερα! Μαλακά παιχνίδια με έντονα χρώματα θα δώσουν ερεθίσματα  στο μωρό σας και θα το κάνουν πολύ χαρούμενο!

  • Φροντίστε να υπάρχει γαλήνη στο σπίτι, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αρνητική ενέργεια

  • Βγείτε βόλτα με το μωρό σας , αρχίζει να βαριέται μέσα στο σπίτι χρειάζεται αλλαγή περιβάλλοντος και νέα ερθίσματα.

  • ​​​​​​​​​​​​​​Το ντύσιμο του νεογέννητου ακόμη πρέπει να είναι ένα ρουχαλάκι παραπάνω από ότι φοράμε εμείς την συγκεκριμένη εποχή.​​​​​​​