3ος Μήνας

Αυτός ο μήνας είναι αφιερωμένος στην μελωδία της ευτυχίας! Τα μωρά σε αυτό το στάδιο λατρεύουν τους ήχους για αυτό τα παιχνίδια που παίζουν μουσική είναι ιδανικά για την απασχόλησή τους. Επίσης μπορείτε να του τραγουδάτε κατά την διάρκεια του θηλασμού ή την ώρα που είναι ξαπλωμένο για να κοιμηθεί, ένα συγκεκριμένο τραγούδι, όποιο σας εκφράζει. Έτσι θα μπορείτε να έχετε  το τραγούδι σας  και κάθε φορά που το τραγουδάτε το μωρό σας θα το αναγνωρίζει και θα ηρεμεί!

Τώρα ξεκινά να χρησιμοποιεί πιο σύνθετους τρόπους για να εκφράζει τις ανάγκες του, εκτός από το κλάμα. Έτσι ψευτοκλαίει και παραπονιέται όταν πεινά,  χαμογελά όταν οι γύρω του του στρέφουν την προσοχή, ενώ δείχνει έντονα την δυσαρέσκειά του όταν μένει μόνο. Παρότι είναι ακόμη νωρίς όταν είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα ανασηκώνει το κεφαλάκι του και το κρατά σε αυτή τη θέση για αρκετή ώρα. Το βλέμμα του αρχίζει να κοιτάζει το περιβάλλον με μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Σας παρακολουθεί όση ώρα τριγυρίζετε μέσα στο δωμάτιο, ιδιαίτερα όταν του μιλάτε. Σιγά σιγά το μωράκι σας κοιμάται λιγότερες ώρες μέσα στη μέρα και ανυπομονεί να αρχίζει να γνωρίζει τον κόσμο και την οικογένειά του. Επιτέλους αρχίζει να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των γονιών του και τα ξεχωρίζει μέσα σε άλλα. Αυτόν τον μήνα αρχίζουν να αναπτύσσονται και οι κοινωνικές του δεξιότητες, οπότε εντάξτε το μέσα στις οικογενειακές σας στιγμές κρατώντας το κοντά σας στο τραπέζι την ώρα του φαγητού ή σε έναν καφέ με φίλους.

TO DO LIST:

  • Διαβάστε του παραμύθια! Ξεκινάει να γεμίζει τον «κουμπαρά» του με νέες λέξεις !

  • Σε  αυτό το στάδιο , το μωρό εστιάζει καλύτερα! Μαλακά παιχνίδια με έντονα χρώματα θα δώσουν ερεθίσματα  στο μωρό σας και θα το κάνουν πολύ χαρούμενο!

  • Βγείτε βόλτα με το μωρό σας , λατρεύει την αλλαγή περιβάλλοντος και τα νέα ερεθίσματα.

  • ​​​​​​​​​​​​​​Το ντύσιμο του μωρού τώρα πρέπει να είναι ότι φοράμε και εμείς την συγκεκριμένη εποχή.