1ος Μήνας

Ο  1ος Μήνας αποτελεί περίοδο πρώτης προσαρμογής. Το μωρό βλέπει μόνο αχνές σκιές. Μπορεί να συγκεντρώσει την προσοχή του, όταν το πλησιάσετε στα τριάντα τουλάχιστον εκατοστά . Το μωρό στρέφει το βλέμμα του προς εσάς όταν σας ακούει .Τώρα, όλα είναι νέες εμπειρίες για το μωρό τις οποίες πρέπει να συνηθίσει.Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας σε αυτό το μεταβατικό στάδιο προσφέροντάς του την αγκαλιά σας απλόχερα.Η μυρωδιά και η φωνή σας είναι τα μόνα που αναγνωρίζει. Η αγκαλία του μπαμπά μπορεί επίσης να γίνει υπέροχη φωλιά για το μωρό σας. Όσο περισσότερο χρόνο περνάει δίπλα στους δυό σας , ακούγοντας τις φωνές σας, τόσο πιο εύκολα θα νιώσει το σπίτι σας, σπίτι του! 

 Το πρώτο χαμόγελο οφείλεται σε συσπάσεις του προσώπου. Παρόλα αυτά μόλις δείτε το χαμόγελο του παιδιού σας θα νιώσετε τρισευτυχισμένοι! Το μωρό σας σε αυτήν την φάση χρειάζεται ύπνο , γάλα, να νιώθει ασφάλεια και σίγουρα την αγάπη σας.  Τα γεύματα αποτελούνται αποκλειστικά από γάλα. Τρώει κάθε τρεις με τέσσερις περίπου ώρες, συχνότητα που τηρείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Δεν είναι σε θέση να στηρίξει το κεφάλι. Προτιμά ακόμη την εμβρυική στάση, στον ύπνο τους αρέσει να είναι τυλιγμένα αρκετά καλά όπως το φάσκιωμα που έκαναν παλιά γιατί νιώθουν όμορφα όπως όταν βρίσκονταν στην κοιλιά της μαμάς για  9 μήνες. Συχνά σφίγγει δυνατά ότι του βάλετε στην παλάμη δοκιμάστε να βάλετε τα δάκτυλά σας. Το μωρό σας μπορεί να αρχίσει από τώρα να βγάζει φωνούλες, ειδικά όταν βλέπει την μαμά ή τον μπαμπά. Τα βρέφη μαθαίνουν τα πάντα με το να μας μιμούνται, αν λοιπόν αρχίσετε να του απαντάτε σε αυτές τις φωνούλες , όχι μόνο θα λατρέψει την προσοχή σας , αλλά θα αρχίσει να μαθαίνει και τη δύναμη της φωνής του: σας μιλάει, του απαντάτε!! 

TO DO LIST:

  • Βάλτε κλασσική μουσική , στα μωρά αρέσουν πολύ οι ήχοι της κλασσικής μουσικής τα ηρεμεί επίσης βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

  • Φροντίστε να υπάρχει γαλήνη στο σπίτι, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αρνητική ενέργεια

  • Το στρωματάκι της κούνιας του μωρού φροντίστε να μην είναι πολύ μαλακό.

  • ​​​​​​​Το ντύσιμο νεογέννητου πρέπει να είναι ένα ρουχαλάκι παραπάνω από ότι φοράμε εμείς την συγκεκριμένη εποχή.