2ος Μήνας Κύησης

5η Εβδομάδα
Το μέγεθος του εμβρύου έχει φτάσει τα 5 χιλιοστά και η εμφύτευση έχει ολοκληρωθεί. Αντιλαμβάνεστε την καθυστέρηση της περιόδου. Κι ενώ αναρωτιέστε αν είστε έγκυος, ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται το νευρικό σύστημα, η καρδιά και ορισμένα αγγεία του μωρού σας.

6η-7η Εβδομάδα
Ο καρδιακός παλμός του εμβρύου μπορεί να εντοπιστεί στο υπερηχογράφημα. Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης αρχίζει να αναπτύσσεται και ο εγκέφαλος του εμβρύου. Στις 7 εβδομάδες το μέγεθος του εμβρύου είναι στα 10 χιλιοστά.

8η-9η Εβδομάδα
Τώρα σχηματίζεται το πρόσωπο του μωρού. Τα μάτια είναι πλέον ευδιάκριτα, όπως και το στόμα και η γλώσσα. Επίσης αρχίζουν να σχηματίζονται τα χέρια και τα πόδια. Τώρα αναπτύσσονται τα κύρια όργανα του εμβρύου, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά και το συκώτι. Το μέγεθος του εμβρύου έχει φτάσει στα 22 χιλιοστά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Συχνουρία
Στην αρχή της εγκυμοσύνης η μήτρα βρίσκεται χαμηλά στη λεκάνη. Καθώς αυξάνεται σε μέγεθος και βάρος, πιέζει την ουροδόχο κύστη προκαλώντας σας την ανάγκη να ουρείτε συχνότερα. Ο τράχηλος μαλακώνει σημαντικά και αποκτά ένα προστατευτικό κάλυμμα από βλέννα, που θα παραμείνει στη θέση του έως τον τοκετό, για να προστατεύει τη μήτρα από την είσοδο βακτηριδίων.

Πρωινή αδιαθεσία
Αν υποφέρετε από πρωινή αδιαθεσία, ίσως να σας στενοχωρεί ακόμα και η ιδέα του φαγητού.